Δευτέρα 18 Ιουνίου 2007

Το ψήφισμα που κατέβηκε αρχικά σε συνέλευση

Το ψήφισμα αυτό υπερψηφίστηκε με μια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Περίοδο Γενάρη - Μάρτη στις καταλήψεις ενάντια στη Συνταγματική Αναθεώρηση και τον Νόμο - Πλαίσιο. Έκτοτε ξεκίνησε η υπόθεση στέκι για το σύλλογο μας!

Ψήφισμα του Φοιτητικού Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

Θέμα: Ίδρυση και Λειτουργία Στεκιού των φοιτητών του τμήματος

Στο φοιτητικό σύλλογο έχει παραχωρηθεί ένας χώρος στο κάτω μέρος των νέων ΗΛ (στο χώρο της παλιάς βιβλιοθήκης – ΗΛ6-7-8) ο οποίος για λόγου μη συννενόησης έχει μείνει ανεκμετάλλευτος. Όμως ο χώρος αυτός μπορεί να λειτουργήσει ως ένα πραγματικό στέκι για τους φοιτητές του συλλόγου μας. Σε αυτά τα πλαίσια λογικής αποφασίζουμε να λειτουργήσουμε αυτό τον χώρο ως ΣΤΕΚΙ για όλους τους φοιτητές του τμήματος μας αλλά και κάθε άλλου συναδέλφου που θέλει να έρθει σε αυτό.

Ένα Στέκι για το σύλλογο μπορεί να βοηθήσει στην ίδια την κοινωνικοποίηση μας, στην ανάπτυξη και ενίσχυση της ελεύθερης κουβέντας του συλλόγου, στην πολιτικοποίηση μας, στην αλληλοστήριξη μας για διάφορα θέματα (όπως φοιτητικά ζητήματα, μαθήματα κλπ). Ένα τέτοιο Στέκι πρέπει να έχει τουλάχιστον τις παρακάτω λειτουργίες:

§ Υπηρεσίες Γραφείου μέσω της ύπαρξης μερικών μονάδων υπολογιστών καθώς και φωτοαντιγραφικού για απεριόριστη λειτουργία αυτού από τους φοιτητές. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να κρατείται και βιβλιοθήκη σημειώσεων για τα μαθήματα, αρχείο των αποφάσεων του φοιτητικού συλλόγου και άλλα στοιχεία.

§ Κυλικείο μέσω της αυτοδιαχείρισης αυτού του στεκιού, της τροφοδοσίας με βασικά υλικά (καφέ, φαγώσιμα κλπ), της πώλησης στους φοιτητές σε τιμές που θα αναπαράγουν την λειτουργία του χώρου και δεν θα βαραίνουν άσκοπα τους συναδέλφους όπως γίνεται σε πολλά από τα υπόλοιπα κυλικεία του πανεπιστημίου. Μια τέτοια λειτουργία μπορεί να ξεκινήσει με την αγορά βασικών μηχανημάτων και περαιτέρω εξοπλισμός μπορεί να γίνει σε επόμενη φάση.

§ Πολιτιστικός – Πολιτικός χώρος: σε αυτό τον χώρο μπορούν να οργανώνονται συζητήσεις, να παρουσιάζονται πολιτιστικές δημιουργίες που πιθανόν και εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε, να γίνεται ενημέρωση για τα τρέχοντα ζητήματα της εκπαιδευτικής και ευρύτερης συγκυρίας.

Καθώς και όποια άλλη αποδειχθεί χρήσιμη μέσα από την ίδια του τη λειτουργία.

Ως προς το πλαίσιο λειτουργίας αυτού του χώρου ο σύλλογος μας αποφασίζει την ανάθεση της υπευθυνότητας σε μια Συντονιστική Επιτροπή 2- 3 συναδέλφων που θα ορίζεται εβδομαδιαίως και θα έχει την ευθύνη για τη λειτουργία και την διατήρηση σε καλή κατάσταση του Στεκιού του συλλόγου. Αυτή η συντονιστική επιτροπή θα έχει την δυνατότητα πρωτοβουλιών για την καλύτερη λειτουργία του χώρου και το προχώρημα αυτού ενώ παράλληλα θα είναι υπόλογη προς το φοιτητικό σύλλογο (την γενική συνέλευση αυτού καθώς και το ΔΣ). Παράλληλα η Συντονιστική Επιτροπή θα πρέπει να παρουσιάζει οικονομικό απολογισμό (έσοδα – έξοδα – αποθεματικό) την ημέρα παύσης της λειτουργίας της τον οποίο και θα δίνει στα επόμενα μέλη της. Στο τέλος κάθε μήνα θα πρέπει να γίνεται παρουσίαση του οικονομικού απολογισμού του Στεκιού προς το σύλλογο (θα αναρτάται στο Στέκι και θα μπορεί να ελεχθεί από τον φοιτητικό σύλλογο).

Με στόχο την υλοποίηση αυτής της απόφασης προχωράμε σε μαζική παράσταση στην επόμενη γενική συνέλευση τμήματος με στόχο να αποσπάσουμε την απόφαση παραχώρησης του βασικού εξοπλισμού από το τμήμα. Καλούμε κάθε συνάδελφο να συμμετέχει σε αυτή τη μαζική παράσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: