Δευτέρα 18 Ιουνίου 2007

Πρώτη Ανακοίνωση Συντονιστικής Στεκιού!

...για να αποκτήσουμε το Στέκι μας! (29 Μάη)

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής του Στεκιού του Συλλόγου Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

Συνάδελφοι,

Την Τρίτη στις 13:00 συνεδρίασε για πρώτη φορά η συντονιστική επιτροπή του στεκιού των φοιτητών ηλεκτρολόγων μηχανικών. Σε αυτή μας τη συζήτηση κουβεντιάσαμε κάποια πρώτα στοιχεία με στόχο την ενεργοποίηση αυτής της απόφασης του συλλόγου μας – με στόχο τελικά την λειτουργία του στεκιού.

Βασικός μας στόχος είναι η λειτουργία του στεκιού του συλλόγου ως κυλικείου και ως γραφείο φοιτητών. Και τα δύο απαιτούν την στήριξη και την συμμετοχή από τον ίδιο τον κόσμο της σχολής. Απαιτούν όρεξη και μεράκι ώστε αυτό που φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι να είναι λειτουργικό και χρήσιμο για όλο τον κόσμο της σχολής.

Το Στέκι θα είναι χώρος συζήτησης για τη σχολή, θα μπορεί να συνέχει όλους εμάς, να προχωρά την εσωτερική ζωή του συλλόγου και να δίνει διέξοδο σε ευρύτερες αναζητήσεις, ενώ ως γραφείο φοιτητών θα παρέχει χρήσιμες υπηρεσίες (αρχείο σημειώσεων, φωτοτυπίες, μια μικρή βιβλιοθήκη, αρχείο των αποφάσεων του συλλόγου κλπ). Με αυτή την έννοια αποτελεί μια κίνηση που όλοι μας πρέπει να στηρίξουμε.

Το ωράριο λειτουργίας ορίστηκε από τις 09:30 έως τις 15:30 καθημερινά και απαιτεί την ύπαρξη κάποιων συναδέλφων που θα το κρατάνε ανοιχτό. Αυτοί οι συνάδελφοι θα λαμβάνουν κάποια ανταμοιβή την οποία θα ορίσουμε αφού δούμε την πρώτη οικονομική του λειτουργία. Καλούμε όλους εσάς να έρθετε και να το ξεκινήσουμε και κατά το δυνατόν να οριστούν συνάδελφοι που θέλουν να το λειτουργήσουν για 1-2 μέρες (κατά προτίμηση σε ομάδες των δύο – τριών).

Η συντονιστική επιτροπή είναι ανοιχτή και ορίζεται για έναν μήνα – καλούμε όλους εσάς να συμμετέχετε! Για κάθε άλλη λεπτομέρεια ως προς τη λειτουργία του Στεκιού σας παραπέμπουμε στην απόφαση για το πλαίσιο λειτουργίας.

Κάθε αρχή όμως και δύσκολη γιατί ο πρόεδρος της σχολής αρνείται να δώσει στο ΔΣ τα κλειδιά του στεκιού καθότι φαίνεται να διαφωνεί με την απόφαση μας να φτιάξουμε ένα ζωντανό χώρο για τη σχολή. Μάλλον μας θέλει να τρέχουμε μόνο για τα μαθήματα του ή και να πληρώνουμε για τις σημειώσεις για την εξεταστική…Για αυτό το λόγο και με σκοπό να λυθεί αυτό το ζήτημα καλούμε σε μαζική παράσταση την Πέμπτη 31 Μάη στις 12:00 στο γραφείο του προέδρου. Σε κάθε περίπτωση θα εγγυηθούμε την λειτουργία του στεκιού που ούτως ή άλλως ανήκει στο σύλλογο!

Συνάδελφοι,

Καλή Αρχή!

Όλοι στη μαζική παράσταση!

Όλοι στο Στέκι!

Συντονιστική Επιτροπή του Στεκιού του Συλλόγου Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: